Retinopatiecopii.ro | Retinopatie de prematuritate – R.O.P

Filip Cioc

Posted on by mihai

FILIP DE CRACIUN 2011FILIP 2IMG

Filip este primul copil din Romania care a fost operat la varsta de 5 luni la Spitalul Williams Beaumont din Detroit (USA) şi, cu toate că avea stadiul 4B/5 ROP în momentul operaţiei, rezultatele au început să apară. Filip are acum 2 ani şi se descurcă singur să meargă fără să se lovească de obiectele din jurul lui, vede, nu doar lumina zilei, ci şi chipurile persoanelor din jurul lui, jucăriile şi, aşa cum ne-au zis medicii din USA, procesul de vindecare a retinei este de durată şi evoluţia vederii înspre mai bine se va putea observa pe viitor.

De la vârsta de 9 luni, Filip poartă ochelari cu dioptriile OD +1.5 si OS +9, care i-au fost prescrişi tot în SUA, de dr. FERENCE (The Ference Center for Vision Rehabilitation) din Southfield, Michigan , ceea ce îl ajută foarte mult în viaţa de zi cu zi, şi de asemenea, foarte important este că îi asigură şi o protecţie a ochiului.

  1. January 8, 2012

    CERNAMORIT MONICA

    Ati uitat sa mentionati ca vede si culorile obiectelor din jurul lui facand chiar diferenta intre rosu si portocaliu sau albastru si mov….. Multi pupici lui “abibi” meu… si mult succes cu Asociatia si proiectele ei!!!!!

  2. January 8, 2012

    CERNAMORIT MONICA

    aaaa si ar trebui poze…..

Adauga un comentariu